Sonntag, 14. Oktober 2007

Seoul




Korea for the masses in the masses

Sonntag, 2. September 2007

I bin der Hansi



yes it's me... in a nutshell.....

So, Chilean born 4 years - brought up in Canada 10 years - lived again in Chile 9 years - Geneva, Switzerland 4 years - Munich, Germany 4 years it's all very confusing... People sometimes ask me were I fell more at home. I always say jokingly, that I"m a citizin of the world darling... The truth of the matter is that I would like to sit ground one day. whether it's today or tomorrow, here or there, I don't know.

Nationalism, not to be confused with patriotism, for me is an excuse to do something with your free time. out of boredom. out of ignorance - out of mind. But is it really possible to feel independent. We need a feeling of belonging, it's what makes us feel normal. to belong to something, be it of a golf club, of a book club, an Internet community, a race, a country, a religion.

ok ok ok.... getting a little bit too deep here. i think i'll stick to bad recepies and the like.. to come... pollo a la firenze.

Dienstag, 28. August 2007

Recipes for the summer and the Whole Family




Summer recepies.. Home-made Peach cake a la Juanito...

Sie Brauchen für das Teig:








* 250 grs Mehl
* 50 grs butter
* 1 Ei
* 50 grs zucker
* (liebe)
* ein bischen lauwarmes Milch (kucken mit die Augen)
* und ein 1/2 paketchen backhefe
* 2-4 nectarinen

Et presto. Zuerst alles getrockene Zutaten zusammen mischen. In ein topf das milch, butter leicht hitzen... bis das butter nicht mehr butter ist. :) wenn das Butter/Milch mischung lauwarm ist die Ei dazu einrühren. Backofen heissen.. 180 Degrees Celcius.

30 Stunde warten...



in die zwischenzeit 2 bis 4 Nectarinen (mit oder ohne Haut) in scheibe schneiden, wenn du ein bisschen liquer hast... rein damit.. aber achtung.. nicht so viel. nur ein bisschen. Die frucht mischung sollte nicht so flüssig sein.

Nach die Wartezeit die Teig in ein backform rein machen.. Teig muss der Boden total decken... nochmal 1/2 stunde warten...


wenn das teig eine zweite mal gewachsen ist. rein mit das fruchtmisching und für ungefahr 30-45 minuten backen.

und Guette

Montag, 20. August 2007

My First Blog


So, this is the very first time I start writing in our blog or any Blog for that matter. Just hope that this thing has autokorrektur... ji ji.

Anyway, this is going to be the way that all our friends family and loved ones will get to see the adventures of Kimtschi - Sauerkraut und Chili in the wonderful and exotic land of Korea. Wonderful = could be exotic = doesn't always mean there are palm trees :)